Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
Dansens vei! ?Del 2OK, her er neste del. Vil gjerne høre deres tanker på hva dere liker med historien, og den blir mer spennende, lol ~Kjersti<3


?Egentlig så var vel det jeg hadde å si, så hvis jeg kan få begynne å danse??  Du ser spent på dem. De bare nikker og smiler som de har gjort siden det øyeblikket du gikk inn døra. Du tok en dyp pust og starta å danse.


 

Idet du begynner å danse forlater nervøsiteten kroppen og du bare glir gjennom lufta. Du er alltid i himmelen når du danser, men denne gangen teller det, så du prøver å konsentrere deg. Når du har danset de seksti sekundene du har øvd inn stopper du opp med en grasiøs bevegelse og ser spent på dem. De sitter og smiler. Wow, det hadde du ikke forventet, de smiler? har de egentlig gjort noe annet siden du kom inn?

?Det var helt fantastisk dansing, men ikke helt det vi var ute etter. Litt for grasiøst til at en gutt kan danse det på scenen. Også i tillegg skjønner vi jo at du har øvd det inn. Derfor hadde det vært supert om du kunne ha hørt gjennom denne sangen vi har valgt ut, som er ganske likt det han synger også improviserer du noe etterpå. Kan du gjøre det?? spør hun som om du skulle ha vært en femåring. Du blir litt sur, men viser det ikke, forstetter bare å smile. Du tar imot cd-en, setter den inn i cd-spilleren og hører at de spiller Chris Brown, Yeah 3x. Du smiler. Du bare elsker Chris Brown.

 
Du trenger ikke høre igjennom sangen for å kjenne rytmen. Du kjenner bare musikken flyte inn i kroppen og går i ett. Denne gangen prøver du deg på litt mer hip-hop og break for å gjøre det litt mer maskulint. Du skjønner godt at det du danset i stad ikke passer veldig godt for en gutt. Spesielt ikke en som synger i samme gate som Chris Brown. Når sangen er ferdig ser de bare på deg.

?Hva?? spør du. Anita bare rister på hodet, og sier:

?(DN) vet du hva du nettopp gjorde?? spør hun forbløffet. Du bare rister på hodet. Nå begynte hodet ditt å gå i toppfart. Hva kan du ha gjort? Gjorde du noe galt, eller dumt? Før du rekker å komme langt, strekker de fire fjesene seg opp i smil, som for første gang virker helt ekte.

?Du hørte fire takter eller noe av den sangen også bare danset du igjennom resten. Klart du viklet et par steder, men det gjør absolutt ingenting. Du har jo aldri danset den dansen før. Folk kan stå der i mange minutter og lurer på hva de skal gjøre før vi sender dem ut. Vi må bare snakke litt sammen. Vi har også et par audition igjen, men dette ser veldig lyst ut for deg.? Du slipper ut et lite gledes skrik idet hun sier det siste. Kanskje du endelig får gjort gjennombruddet ditt i den bransjen du har mest lyst til å jobbe i av alle. Du løper ut og smeller rett inn i Vanessa som står utenfor og venter.

?SÅ!?! Hvordan gikk det? Fikk du jobben, nei du fikk den vel kanskje ikke med en gang, jeg mener det er jo flere som venter på og kommer inn, men hvordan synes du det gikk? Åååh, jeg er så spent, ja, men så si no daaa!? Det er det fine med Vanessa, hun slutter aldri å bable. Hun kan snakke timer i strekk og du kan bare sitte der å nikke og smile.

?Det gikk helt supert, de satt helt målløse på slutten og sa at det så lyst ut!?

?Og så bra!? lo Susanne, du kunne se at hun virkelig var glad på dine vegne. Hun fortsetter med at vi burde gå ut på restaurant å feire. Dette synes du hørtes ut som en god ide og sa ok. Du var veldig spent på om du fikk svar snart, men en uke senere hadde du fortsatt ikke hørt noe. Hva skulle du tro? Hadde du ikke fått jobben?

Du vet at du burde ha tålmodighet, men de sa det så lyst ut, og nå ser det mørkt ut. I hvert fall i følge deg selv. Både mamma og Vanessa sier at du må slappe av og ta det som det kommer. Det hjelper litt, men ikke mye.

I dag er det endelig lørdag igjen. Du liker ikke skolen veldig godt, men den siste uka har vært tortur. Du går ned til frokost. Moren din har alt spist og gått ut. Du står opp så sent at hun bare har gitt opp frokost om morgenen sammen. Idet du rydder vekk tallerkenene ringer telefonen.

 

Hvem tror dere det er?

~Kjersti<36 Kommentarer


Dansens vei! -Del 1

Hei, jeg heter Kjersti og har blitt gjesteblogger. Dette er første gang jeg legger ut noe jeg har skrevet så kom gjerne med konstruktiv kritikk! Jeg håper dere kommer til å like det jeg skriver for jeg ser hvor morsomt det er for Vanessa!! Men jeg skal ikke plage dere mer, her har dere historien...


Du er ekstremt nervøs. Du kan ikke huske å ha vært så nervøs i hele ditt liv. Du skal inn på en audition som kan forandre livet ditt. Du har alltid elsket å danse. Alltid. Moren din har sagt at du danset før du snakket og at det var så vidt du kunne reise deg opp. Hvis det var musikk beveget du deg til den. Du kan danse alt. Absolutt alt, ballett, hip-hop, break, ja alt. I det siste har du begynt å lære bort på studioet som du danser på, men du er langt ifra den eldste i studioet. Allikevel har du gått der lengst. Du er antagelig best også. I dag er du ikke i studioet, for første gang på det du kan huske.

Du står utenfor de store eikedørene, i det en stemme roper navnet ditt.

?(DN)! Du er nestemann,? å, gud, å gud, ågudågudågudåågud. Hva skal du gjøre? Du ser bort på venninnen din, Vanessa, hun har kommet som støtte. Hun smiler oppmuntrende til deg, holder opp to tomler og nikker. Det hjelper ikke så veldig, men du setter pris på støtten, så du smiler tilbake. Du trekker pusten dypt, og går inn, med et stort falskt smil rundt munnen. Du har ingen anelse om hva du går inn til.

Der sitter de, fire dommere. De sitter ved et langbord, som dommere gjerne sitter ved. Det er to kvinner og to menn. Den ene kvinnen ser veldig spesiell ut. Hun har et stort oransje hår som får det til å se ut som om hodet stod i flammer. Hun har på seg typiske danse-klær, så du skjønner ganske raskt hvorfor hun er der. En av mennene sitter ved siden av henne, til venstre, men han ser mer forretningsmessig ut og han skjønner du ikke hvorfor er der. Til den første kvinnens høyre side sitter den andre kvinnen og andre mannen. Det ser ut som om de kjeder livet av seg. Noe som de sikkert gjør. Hvor interessant kunne det være å sitte og se på folk prøve å danse hele dagen, og så knuse drømmen deres?

?Imagine dommerne, men med litt annerledes stiler? Den som ser ut som om hun har det mest gøy var hun første, men hun er så rar så hun ville du egentlig ikke se på. Uheldigvis er det hun som tar ordet.

?Hei,? sier hun. ?Jeg heter Anita. Og jeg jobber for Justin.?  Du kjenner at du må svare, men du kommer ikke på noe smart å si så det blir ?Hei.? Samtidig lurer du veldig på hvem Justin er. Du har nemlig ikke fått vite hvem det er du skal på audition for. Alt du vet, er at det er en koreografi jobb og at det hørtes veldig spennende ut. Du hadde fått vite at det var en jobb som kunne forandre livet ditt, det stod på plakatene i byen.

?Er du nervøs?? Du bare nikker. Så klart du er nervøs, hvem ville ikke ha vært det?

?Det er ingenting å være nervøs for? smiler hun, ?men du kan jo starte med å fortelle litt om deg selv. Som hvor lenge du har danset og hva du har lyst til å bruke fremtiden din og litt sånne ting. Når du føler at du har gått opp for ting å snakke om sier du ifra og begynner å danse. Høres det greit ut??

?Ok, Jeg heter (DN) og er 16 år. Jeg har alltid danset, men man kan vel si at jeg begynte å danse når jeg var fire. Da sendte mamma meg på ballett ved det studioet jeg danser ved i dag.? Du har alltid fått høre at det er bra å være lojal mot sånne ?selskaper? som moren din kaller det. Og det fikk seg jo sånn at hadde du ikke danset der så lenge som du har så hadde du ikke fått denne muligheten.

?Senere har jeg bare danset og danset, jeg kan mye om de fleste typer dans, men kan langt fra alt og sliter skikkelig med historie. Så ikke spør meg om det.? smiler du. De bare ler av det siste og sier at det er greit.

?Jeg har veldig lyst til å jobbe med dans når jeg blir stor, men innser at muligheten er liten å leve av dans. Så jeg tenker å få meg en utdannelse ved siden av.? De ser egentlig ganske så overrasket ut over dette. Så du er glad for å ha kunnet overasket dem, kanskje du har utmerket deg. Anita drar deg ned på jorda igjen ved å fortsette med:

?Så bra med det med utdanningen, men vi må være sikre på at du vil gjøre absolutt alt for denne jobben. Den kommer til å oppta mye tid, og du må være med over alt.? Hun ser strengt på deg. Du håper virkelig ikke du ødela sjansen din nå, bare fordi du var realistisk du prøvde å redde deg inn med å være enig.

?Så klart. Jeg er villig til å droppe skolen og alt det der, når muligheten viser seg. Foreløpig har den ikke det, men nå ser det ut til at sola har snudd? smiler du lurt tilbake til henne.

?Egentlig så var vel det jeg hadde å si, så hvis jeg kan få begynne å danse??  Du ser spent på dem. De bare nikker og smiler som de har gjort siden det øyeblikket du gikk inn døra. Du tok en dyp pust og starta å danse.1 Kommentarer


hits